Подорож до Німеччини: обмін досвідом для наших учнів

Для деяких учнів та учителів Католицького ліцею навчальний рік розпочався у м. Фірнгайм, що у Німеччині, адже саме туди наші ліцеїсти відправились для обміну досвідом з учнями німецької католицької гімназії Albertus-Magnus-Schule.

Проживання у німецьких сімʼях, практика мови, нові знайомства та цікавий досвід – це те, що наші учні отримують з подорожі!

В один з днів перебування в Німеччині наших дітей та учителів прийшов привітав мер міста Фірнгайм п. Маттіас Баас, а також директор школи п. Тобіас Ґлоор.

«Ми мали схожий досвід співпраці з Францією, а от українців приймаємо вперше, я цьому безмежно радий, ми усі раді! Вітаємо вас у нас в гостях», – зазначив мер.

Опісля наші ліцеїсти зробили яскраву презентацію Католицького ліцею святого Василія Великого, яка вразила німецьких однолітків. Вони розповідали про історію створення ліцею, сучасну систему навчання, досягнення учнів, те чим живе наш ліцей сьогодні. Окрім цього наші учні підготували сценічні виступи: танцювали румбу, хіп-хоп та дякували за теплий прийом.

«Особисто для мене ця поїздка є дуже цінна. Я дізнався багато нового про німців та їхній стиль життя, завів багато нових друзів та знайомств. Дуже багато цікавого довідався про культуру та звичаї неймовірної Німеччини. Загалом у мене лише позитивні враження та емоції і я обов’язково повернусь сюди!» – ділиться Богдан Халло, учень 10-А класу.

Щодня програма обміну дуже насичена: екскурсії історичними місцями, спільні заняття, спортивні змагання. Одним із яскравих моментів став сьогоднішній благодійний забіг, в якому взяли участь усі наші ліцеїсти. Надалі на учасників поїздки очікує захоплива екскурсія в одне із наймальовничіших міст Німеччини- Гайдельберг.

Ми вдячні Збройним Силам України за можливість здійснити цю подорож і повернутися додому, в вільну Україну.